Schouderklachten

Er zijn veel oorzaken voor het ontstaan van schouderklachten. De huisarts of fysiotherapeut zal eerst met u de klachten bespreken, daarna volgt een lichamelijk onderzoek. De meest voorkomende oorzaak heeft vaak te maken met een slijmbeursontsteking en/of een peesaandoening. Schouderpijn kan ook samengaan met nekpijn.
Vervolgens vindt de analyse plaats waarin gekeken wordt naar oorzaken en aangrijpingspunten voor de behandeling of revalidatie.
·         Overbelastingsklachten
·         Acute schouderklachten, bijvoorbeeld na een val verkeerde beweging
·         Na een operatie,
·         Werkgerelarteerde klachten
·         Ontsteking van het schouderkapsel (frozen shoulder)

Wanneer fysiotherapie?

·         Wanneer de acute schouderklachten binnen enkele weken niet verbeteren
·         Bij belemmeringen in het dagelijks leven en tijdens het werk of sport als gevolg van de klachten
·         Revalidatie na een schouder operatie
Eventueel krijgt u in samenspraak met de huisarts medicatie of wordt er een injectie geplaatst. Voor de behandeling van schouder klachten wordt fysiotherapie vaak gecombineerd met manueel therapie Ook is het mogelijk voor een éénmalig consult fysiotherapie te kiezen, om de  klachten of het schouderletsel te beoordelen en advies uit te brengen.

Hoe verloopt de behandeling?

Vooraf vindt er een intake en analyse plaats waarin gekeken wordt naar oorzaken en aangrijpingspunten voor de behandeling of revalidatie. De behandeling kan bestaan uit:
·         Verbeteren van de beweeglijkheid van de schouder
·         Verminderen van pijn
·         Versterken van de armspierkracht
·         Verbeteren van de houding en werkhouding adviezen
·         Het oefenen van specifieke persoonlijke activiteiten , bijvoorbeeld bij sport of werk
Fysiotherapie Achtse Barrier beschikt over fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn en ruime ervaring hebben in het het schouder onderzoek en in de revalidatie van diverse schouderletsels.

Kosten:

Fysiotherapie zit voor personen tot 18 jaar in het basispakket van de zorgverzekering.  Boven de 18 jaar is een aanvullende verzekering nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding.
Na een operatie wordt de therapie vanaf de 21e behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. Hiervoor heeft u een verwijzing van uw specialist nodig.